Enabler Group AB

Ledning och Styrelse

Bakom Enabler står en rad bolåne-entreprenörer som älskar att utmana gamla strukturer. Bolaget grundades av Joachim Ronneback, Simi Kaur och Pedram Tadayon. Joachim har över 8 års erfarenhet inom bolånebranschen, Simi kommer med gedigna juridiska erfarenheter från storbanker och analys av avtalsrätt, panträtt inom kreditportföljer samt Pedram som tidigare VD på Sveriges största bolånehanläggnings servicer Emric - numera uppköpt av TietoEvry.

Tillsammans identifierade grundarna flera lösningar på den bostadskris vi ser i Sverige. Flera eftersatta målgrupper som Enabler fokuserar på att hjälpa in på bostadsmarknaden. Enabler erbjuder bolån till unga vuxna, förstagångsköpare, young professionals, nyanlända, egenföretagare, pensionärer med framförallt privatpersoner som vill vara en del av lösningen för att öka beståndet hyresbostäder genom så kallade buy-to-let bolån (köpa-för-att-hyra-ut bolån). Ett vanligt förekommande koncept i övriga Europa som både löser bostadsbristen och säkerställer en trygg inkomst under pensionen för investeraren.

Enabler är ett oberoende bolåneinstitut som erbjuder schyssta, enkla och prisvärda bolån och ser till helheten för din återbetalningsförmåga. Vi premierar ansvarsfullt låntagande – det belönas med att om du som låntagare håller koll på att du har en stabil privatekonomi och en karriär där din inkomst stadigt ökar så håller vi koll på din ränta och dina bolån så att du alltid får det bästa möjliga erbjudandet. Tack vare en effektiv och digital bolåneprocess så kan vi erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga bolåneräntor.

 • Joachim Ronneback

  Co-Founder / CEO / Styrelseledamot

  Joachim har studerat vid Yale University och Handelshögskolan i Stockholm, samt avlagt en civilingenjörsexamen i Industriell ekonomi med en master inom finansiell matematik på Kungliga Tekniska högskolan. Efter över 170 högskolepoäng inom matematik älskar han att ta fram nya innovativa produkter med siffror och kod. Bland annat har han utvecklat vår bolåneplattform. Han har 8 års erfarenhet från bolånebranschen, investment banking och fondbranschen med tidigare befattningar på Carnegie Investment Bank, Vattenfall Management, Schibstedt Growth, Lendo, Mitt Bolån, Compricer och Bofink bolån. När Joachim inte sitter och utvecklar produkten älskar han att åka längdskidor och har bland annat en 121:a plats i Vasaloppet och en 99:e plats på Marcialonga.

 • Simarjit Kaur

  Co-Founder / Legal & Governance risk, compliance officer

  Simi är bolagsjurist med gedigen erfarenhet inom kredit- och obeståndsrätt och som processförande ombud i domstolstvister samt förlikningar. Med LL.B inom juridik och ekonomi vid LiU och masterstudier inom International Business Law vid Sungkyunkwan University i Sydkorea besitter Simi god förståelse av affärsrätt. Simi började sin karriär som skattejurist på Skatteverket och sedermera inom Top-Tier byrå. Hon har erfarenhet av att leda team inom arbete med GDPR samt AML, KYC och CTF hos svenska storbanker. Simi kommer närmast från arbete som konsulterande bolagsjurist åt internationella kreditinstitut vid förvärv av kreditportföljer. Hon har ett stort intresse för fastigheter och skrev sin kandidatuppsats inom fastighetsrätt under handledning av en framstående domare inom Hyres- och arrendenämnden.

 • Pedram Tadayon

  Co-Founder / Head of origination / Ordförande

  Pedram har lång erfarenhet från finansbranschen med bland annat position som Chief Commercial Officer på Liberis. Tidigare erfarenheter inkluderar bl.a. Vice President Financial Services på Tieto, VD på Emric (Bolån), Senior VP på Nets. Som VD på Emric utvecklades en digital back office-plattform för optimering av kreditbeslut med hjälp av algoritmer och artificiell intelligens. Huvudsakliga kunder är privatlåneföretag, fintechbolag och banker. Nordnet, Marginalen bank, Qliro, SBAB och LF använder i dag bolagets system för kreditgivning.

 • Beatrice Christensson

  Customer relations & creative interior design manager

  Beatrice har en kandidatexamen i ekonomi från Uppsala universitet samt design studier i Schweiz på Lucerne University of Applied Sciences and Arts och i USA på Hawaii Pacific University. Beatrice jobbar som inredare till våra låntagares hyresobjekt och ser till att vi har de absolut mest stilsäkra hemmen för våra låntagares hyresgäster. Hon har en gedigen efrarenhet från inredningsbranchen som inredningsexpert på H&M Home, Länna möbler och har bland annat jobbat med varumärken som Fritz Hansen, Louis Poulsen och Gubi på Nordiska Galleriet group. När Beatrice inte jobbar gillar hon att sjunga vilket hon är en riktig fena på.

 • Eric Wahlström

  Growht Hacker

  Eric är en passionerad och målinriktad person med en bakgrund inom digital marknadsföring. Som en del av Enabler team, bidrar Eric med sin kreativitet och expertis för att uppnå gemensamma mål. Eric är en stark kommunikatör och samarbetspartner som alltid strävar efter att leverera enastående resultat. Bortom arbetet, spenderar Eric mycket tid på träning och tycker om att utforska nya platser och kulturer för att ständigt utvecklas.

 • Nils Rynger

  Customer Succes Manager

  Nils har studerat vid Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket där ekonomlinjen var i fokus. Därefter har han inriktat sig inom låneförmedling och bank där han utvecklat sin kunskap genom att besitta olika roller som Lånehandläggare, Kundrådgivare, Sales Advisor och Customer Success Agent på både låneförmedlaren Zenzum och banken Northmill. Han finner stor lycka av sociala situationer, utmaningar och resultat.Under fritiden spenderar han mycket tid på Golfbanan men sporter som Tennis, Ishockey och Fotboll lockar också.